۱۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۳۷

فرزانه در گفتگو با مهر:

کلید نابودی میراث فرهنگی با انتقال و ادغام زده شد/ تخریب بافت تاریخی مازندران به بهانه فرسودگی

کلید نابودی میراث فرهنگی با انتقال و ادغام زده شد/ تخریب بافت تاریخی مازندران به بهانه فرسودگی

ساری - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندان گفت: سه سازمان تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با ادغام از حالت حرفه ای خارج و به آماتور تبدیل شده اند و با انتقال و ادغام، کلید نابودی میراث فرهنگی زده شد.

سیف الله فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و ایرانگردی و جهانگردی سه سازمان مستقل حرفه ای بودند که با ادغامشان از حرفه ای شدن خارج  و آماتور شده اند.

وی اظهار داشت: در سازمان میراث فرهنگی همه تفکرات میراث بوده و وقتی با صنایع دستی و گردشگری ادغام شدند با سلیقه های مختلف درگیر شدند.

کلید نابودی میراث با انتقال و ادغام زده شد

وی عنوان کرد: با انتقال معاونت میراث فرهنگی از تهران به فارس و مرودشت کلید نابودی میراث فرهنگی زده شد و این سازمان از حالت تخصصی خارج شد.

فرزانه با اشاره به اینکه ادغام میراث فرهنگی با ایرانگردی و جهانگردی اشتباه بود تصریح کرد: اشتباه بعدی این بود که یک شبه با صنایع دستی نیز ادغام شد، درحالیکه این سه سازمان تخصصی می توانست کار کارشناسی کند و یک یپکیج خوب و کارشناسی ارائه دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران یادآورشد: اگر به دنیا سفر کنیم، می بینیم که صنایع دستی پیکیج خوب گردشگری است ولی در مازندران به لیل برخی مسائل نمی تواند باشد درحالیکه ظرفیتهای زیادی داریم.

وی عنوان کرد: این درحالیست که مازندران علاوه بر جاذبه های گردشگری، جاذبه های میراثی و تاریخی زیادی دارد.

ثبت 700 اثر تاریخی مازندران

فرزانه یادآورشد: حدود و هزار و 800 بنای تاریخی و میراثی داریم که تاکنون 690 اثر را شناسایی و ثبت ملی کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، عدم امکانات باور سازمان و نابسامانیها دست به دست هم داده اند تا میراث روی ثبت آثار ضعیف عمل کند.

وی با اشاره به اینکه فقط باغ تاریخی عباس آباد ثبت جهانی شده است، گفت: باغ 33 هکتاری رامسر، چشمه سورت، برج مقبره های لاجیم از جمله گزینه های ثبت جهانی است.

سیف الله فرزانه با بیان اینکه گردشگری در مازندران خوب معرفی نشده است، اذعان داشت: اکنون گردشگر را فقط در محورهای استان می بینیم و کمتر گردشگر به عنوان نمونه به کجور و یا بلد می رود و این ناشی از آن است که این مناطق خوب شناسایی نشده است.

تخریب بافت تاریخی به بهانه فرسودگی

وی با اشاره به وجود آثار و بناهای تاریخی فراوان در استان اظهار داشت: درحال حاضر شهرداریها در سراسر کشور و استان به بهانه حفظ و مرمت بافت های فرسوده، بافتهای تاریخی را نابود می کنند و از کمیسیون ماده 5 مصوبه می گیرند و بافتهای تاریخی را به بهانه بافت فرسوده تغییر می دهند و این یعنی عدم همکاری برای حفظ آثار تاریخی است.

شناسایی 122 منطقه نمونه گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه در مازندران 122 منطقه نمونه گردشگری داریم، اظهار داشت: در ایجاد زیرساختها مشکل داریم درحالیکه وقتی کلمه گردشگری می آید همه تصور می کنند این منطقه باید زیر نظر گردشگری باشد، درحالیکه اینگونه نیست.

فرزانه افزود: وقتی اختیار منطقه نمونه گردشگری با سازمان میراث فرهنگی نیست، چگونه می توانیم زیرساختها را انجام دهیم.

وی یادآورشد: طبق قانونی به نام ماده 3 حفاظت و بهره برداری اراضی ملی برای مناطق نمونه گردشگری فراخوان انجام می شود و در این فراخوان همه می توانند شرکت کنند، درحالیکه که کسی در این فراخوان شرکت می کند باید اهلیت سرمایه گذاری را داشته باشد.

کد خبر 2191748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha